maandblad filatelie/de filatelist

Hier kun je gezellig kletsen, met elkaar, over postzegels.
Gebruikersavatar
stuin
Verzamelaar
Berichten: 537
Lid geworden op: 29 apr 2014, 19:01
Locatie: veendam

Re: maandblad filatelie/de filatelist

Bericht door stuin » 08 mar 2018, 00:12

Sommige zegels zitten schots en scheef op het briefstukje, het zegt iets over het postzegel plak gebruik, bar interessant.
Zegels die scheef geplakt zijn zijn schaars, kopstaand geplakt zijn zeldzaam. Van de emissie "nederlandse produkten zijn zegels soms een kwart slag naar links en soms een kwart slag naar rechts opgeplakt, dat is minder schaars dan kopstaand.
Hier een voorbeeld van wat series zowel links als rechts om een kwart slag gedraaid:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door stuin op 08 mar 2018, 01:12, 1 keer totaal gewijzigd.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Alvast Prettige feestdagen !

Gebruikersavatar
stuin
Verzamelaar
Berichten: 537
Lid geworden op: 29 apr 2014, 19:01
Locatie: veendam

Re: maandblad filatelie/de filatelist

Bericht door stuin » 08 mar 2018, 01:00

Waar de één een half leeg glas ziet , ziet de ander een half vol glas. Ik ben van mening dat er te vaak van een half leeg glas wordt uitgegaan en ik wijt dit aan leeftijd, ik verwijt helemaal niemand zijn positie in de filatelie wereld, maar ik ben deze rubriek wel ooit begonnen omdat men achteruit boert terwijl vooruit ook kan. Ik constateer al ruim 25 jaar deze achteruit gang en ik vind het jammer voor deze leuke hobby. Ik ben vaak in gesprek gegaan maar daar ben ik al lang mee gestopt. Het meeste is in deze rubriek terug te lezen en in andere rubrieken. Mijn mening werd altijd door hoge heren weggewuifd en ik liet het gebeuren, wat maakt mij het uit, ik verzamel gewoon door. Natuurlijk kun je bedenken dat internet de schuld is voor de achteruitgang, maar je zegt dan dat het glas half leeg is. Internet kan ook voor een vooruitgang zorgen, kijk maar naar dit forum, hier kun je lekker je gal spuwen, vroeger liep de filatelie voorop, de uiver had nooit naar indie gevlogen als er geen filatelisten waren die post verzonden naar indie. Dan hadden we nu nog altijd met de boot gemoeten als we naar indonesie willen. Postzegelhandel was 1 van de eerste vormen van handel via internet omdat het een klein en waardevol produkt is. Maar door vergrijzing is er al heel lang een achteruitgang ingezet, ik wijt dit niet alleen aan de leeftijd van mensen die vooral de vernieuwing in de weg staan, filatelisten zijn een bepaald type mens (vaak) ze zijn vaak nogal hebberig, niet alleen wat zegels betreft maar ook de positie die sommigen bekleden en dan bedoel ik nog niet eens de mensen die hoge posities landelijk en internationaal bekleden, die ken ik immers nauwelijks of helemaal niet zoals Van Duin en Hilversum. Het gaat al fout bij plaatselijke clubjes. Ik wil het hier niet allemaal aankaarten want kennis is geld en macht. Ik heb criminele voorzitters meegemaakt, criminele leden, criminele handelaren, het is echt een schande. Maar dat zij zo.
Misschien kunnen mensen eens een spiegel voorhouden en zich afvragen, heb ik wel iets op mijn positie te zoeken voor de filatelie in zijn algemeenheid of zit ik op mijn positie om mijn eigen behoefte in te willigen. Zich afvragen, ben ik voor de filatelie een versterking of zou iemand anders die bijvoorbeeld veel jonger is niet beter het stokje kunnen overnemen? Zit ik op mijn positie voor eigen roem en eer of zit ik op mijn positie voor mezelf.
Kom ik weer op het onderwerp persoonlijke postzegels, volgens de traditionele filatelie voldoet het niet aan een heleboel regels, moet je het dan maar niet verzamelen of moet je de regels aanpassen. Is het een kans in de filatelie die de rest op sleeptouw neemt of is het het einde. De VPPV beweert al 50 leden te hebben, al trek ik dat in twijfel, net als de filatelistische kennis bij deze club. Misschien schat ik dit verkeerd in, ik weet het niet. Hoef ik ook niet te weten daar hebben we immers de hoge heren voor om dat allemaal in te schatten, daar ga ik mijn vingers niet aan branden, maar ik hoop wel dat er wat mensen doorstromen naar de top die beweren dat het glas helemaal vol kan zijn. Ik hoop dat ze bestaan en dat er een wil is want dan is er een weg.
Ik stel me er niet voor beschikbaar, ik ben al lang moe gestreden, te veel meegemaakt en 25 jaar vetraging, die kar ga ik niet naar de top slepen, maar de top is wel bereikbaar, als we daar eens vanuit gaan, dan kan ik met deze rubriek stoppen, ik heb er al ruim 100 uur in zitten, ik begin het wel mooi te vinden zo onderhand. Deze rubriek wordt goed gelezen er staan veel feiten in vermeld, wie zwijgt stemt immers toe en iedereen zwijgt. Maak er wat van is mijn laatste tip. Ik stop nu met deze rubriek waar ik veel lol aan heb gehad, met dank aan Rick de hoofdman van deze site. Ik wens de filatelie veel sterkte toe in deze steeds moeilijkere tijden, zolang er niks veranderd. Dan heb ik het in deze rubriek vrijwel alleen maar over het maandblad gehad, nog niet eens echt over de KNBF of NVPH gehad, de organisaties die mede verantwoordelijk zijn voor het huidige lage filatelisten aantal en de onkunde. Dat er nog altijd geen rubriek in het maandblad is over persoonlijke zegels wijt ik aan het feit dat er in de enge zin niks aan valt te verdienen. Terwijl het een gigantische boost zou kunnen zijn, mits begeleid door specialisten met veel ervaring, maar men blijft maar een leeg glas uitstralen en inzien. Ik heb nu alles wel ongeveer benoemd lijkt me, de antieke regels, de antieke medewerkers, de antieke rubrieken, usw. In Luxemburg is de laatste postzegelwinkel gesloten. Ik beeindig deze rubriek en ik blijf lachen om de domheid van deze hobbybranche. U zij gegroet allen.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Alvast Prettige feestdagen !

Plaats reactie